ALKALA N 

 

 

Kompensace překyselení

Poměr mezi kyselým a zásaditým prostředím v lidském organismu má velmi důležitý vliv na všechny životní pochody v našem těle.

Tělo využívá několika pufrovacích mechanizmů, které udržují AB rovnováhu. Standardní Ph krve se pohybuje v rozmezích 7,3 – 7,45. Tělo se vždy snaží udržovat hodnotu Ph krve v tomto rozmezí. Po požití kyselinotvorných potravin jako např. obilí, masa, kávy, alkoholu, černého čaje, cukru atd. tělo využívá alkalických zásob k neutralizaci vytvořených kyselin. Tyto zásadotvorné látky tělo odebírá ze tkání.

 

 

V případě nadměrného příjmu kyselinotvorných látek jsou tyto tkáňové  zásoby vyčerpány a dochází k překyselení tkání. Současně dochází k paradoxní situaci, kdy krev chronicky nemocných lidí je nadměrně alkalická a současně tkáně trpí acidózou.

(Za normálních okolností se organizmus snaží vyloučit velkou část kyselin ledvinami, proto se překyselení organizmu dá zjistit měřením hodnoty Ph moče). U zdravého člověka kolísají hodnoty Ph v závislosti na příjmu potravin a denní době vždy mezi alkalickou a kyselou hodnotou.  V ideálním případě je tento poměr vyrovnaný, což odpovídá hodnotě moče pH 7. Převládají-li v moči kyselé složky, klesá  pH hodnota

 pod pH 6, a tento posun znamená příchod nemoci, při hodnotě pH vyšší než 7 převládají potom zásadité složky. Při déle trvajícím výskytu kyselých složek roste podíl kyselých produktů látkové výměny v tekutině buňky a v moči, což většinou vede k nárůstu rušivých vlivů na lidský organismus. Čím větší je výskyt kyselých produktů látkové výměny, tím hůře jsou z organismu vylučovány. Toto vede k zesílenému hromadění  nerozpustitelných zbytků látkové výměny, jako např. kyseliny močové, která zvyšuje náchylnost organismu ke dně a výskytu ledvinových kamenů v močovodech. Současně se tyto kyselé produkty ukládají ve tkáních a tím snižují pohyblivost červených krvinek, vedoucí k blokádě – tedy ucpání cév.

Kyseliny jsou silné buněčné jedy, které mimo jiné poškozují buněčný enzymatický systém a jsou příčinou vzniku kancerogenních volných radikálů. Jak všichni víme, potřebují enzymy pro svoji optimální funkci přesně vymezené rozmezí hodnot Ph.

Kyselé vnitřní prostředí je základnou pro vznik patogenních bakteriálních forem, a tím

i mnohých chronických onemocnění. Abychom tento vývoj zvrátili, je nezbytné omezit příjem kyselinotvorných potravin a současně zařadit do jídelníčku potraviny zásadotvorné, jako např. kořenovou zeleninu, nesladké ovoce a brambory.

 

K neutralizaci překyseleného organismu můžeme s výhodou využít přípravek Alkala-N.

 

Složení:           150 g prášku k přípravě roztoku obsahuje účinné látky:

Natriumhydrogenkarbonát                            133,93 g

Kaliumhydrogenkarbonát                                13,40 g

Natriumcitrát                                                        2,67 g

 

ALKALA  N  díky tomuto složení nepůsobí v lidském organizmu pouze lokálně(jako prostředky vyrobené na bázi jedlé sody) - tedy přímo v žaludku, ale proniká stěnou tenkého střeva do krve, kde snižuje pH  a následně do tkání, kde zvyšuje pH  – vyrovnává tedy rovnováhu pH mezi tkání a krví.

 

Poruchy rovnováhy kyselého a zásaditého prostředí:

Posun rovnováhy do kyselého prostředí je průvodním jevem při narůstajících poruchách látkové výměny. Chronické poruchy látkové výměny bývají potom důvodem vzniku následujících nemocí jako dny, cukrovky, nemoci jater, ledvin, žlučníku, tvorby kamenů v močovém měchýři, zvápenatění tepen, poruše srdce a krevního oběhu, vysokého tlaku, zánětu průdušek, astma, migrény, poruch imunitního systému, zácpy a rakoviny. Kyselé tkáně umožňují navíc bujení různých typů plísní, jejichž léčba bývá většinou velmi komplikovaná a zdlouhavá.

Posun poměru kyselého/zásaditého prostředí  směrem do kyselého prostředí při dnešním životním stylu a životních podmínkách je stále častějším jevem. K tomu navíc napomáhá nadměrný příjem potravin, majících negativní vliv na rovnováhu životního prostředí, jako jsou maso, tuky, sýry, cukry,vejce a samozřejmě alkohol a nikotin.

Typické projevy překyselení trávicího traktu jsou pálení žáhy, říhání, zvracení, nadýmání, nevolnost, přesycenost, tlaky v žaludku.

 

Biologická terapie vnitřního prostředí

Musí být vždy dlouhodobá, od několika měsíců až po dva roky se současným výrazným omezením příjmu živočišných bílkovin. Zvláště ji doporučujeme u infekčních onemocnění, chronických bakteriálních infektů a u všech nemocí CVS a srdce. Je také velmi vhodná jako adjuvantní léčba při terapii nádorových onemocnění.

 

Kontraindikace:

ALKALU - N   nepoužívejte při nedostatku žaludečních kyselin (anacidita žaludku), při nedostatku hořčíku nebo při dietách, chudých na sodík a při poškození žaludečních stěn žaludečními kyselinami. Přípravek neovlivňuje reakční schopnost člověka.

 

Dávkování:

Denně  1 odměrka (3 g) Alkaly-N rozmíchejte v 2-3 dcl tekutiny a pijte nejlépe v malých doušcích po celý den. Nedoporučujeme používat u žen v těhotenství(nemáme zatím dostatečné množství zkušeností) a u dětí mladších 12-ti let. Dávkování lze v konkrétních případech krátkodobě pod dozorem ošetřujícího lékaře ( 2 – 3 týdny) 2 – 3 krát zvýšit.

Skladovatelnost:

Uvedena na horní části obalu

Německý národní olympijský výbor vybral tento přípravek jako doplněk stravy pro německý olympijský tým „Atheny 2004“

 

Výrobce:         Sanum-Kehlbeck GmbH [LN1] + Co.KG 

                        Hasseler Steinweg 9-12                   

                        D-27318 Hoya/Wesser

                       

Do lékáren dodává lékárenský velkoobchod Phoenix pod obj.č. 1475418

Doporučená maloobchodní cena 310,- Kč vč.DPH /150 g (dávka na 50 dní)